Akupunktterapi er en behandlingsform som har sitt utgangspunkt i tradisjonell kinesisk akupunktur.Den største forskjellen er at vi ikke bruker nåler men en terapistav til å stimulere meridianene eller kanalene! Dette er faktisk et helt vanlig tannlegeinstrument! Med denne staven åpner jeg kanalene eller meridianene. I tillegg trykker jeg på akupunkturpunktene med staven for å forsterke effekten av det jeg ønsker å oppnå! Hvis huden perforeres er det å betrakte som en terapifeil!

Mange lurer på hvorfor vi snakker om meridianer! Årsaken er at det var en geograf som først beskrev akupunktur i vestlig litteratur. Han syntes at linjene som han hadde sett på kinesiske plansjer lignet på meridianene på et kart! Derfor ble det hetende meridianer i vestlig litteratur!

Smerter er en ubalanse i kroppen grovt sett ubalanse i energisystemet vi har i kroppen. Som terapeut er det min oppgave å gjenopprette denne balansen. Jeg kunne like gjerne sagt at jeg behandler det autonome (ikke viljestyrte) nervesystemet!

Behandlingen fokuserer spesielt på ryggen og bekkenet etter en omfordeling av energien i kroppen.Årsaken er at ubalanse i energibalansen gir mindre bevegelighet i enkelte deler av bekkenet/ryggen! Denne nedsatte bevegeligheten kan også skrive seg fra indre organer!

Stimulering av akupunkturpunktene og frigjøring av bekkenet og ryggen fører til en refleksiv frigjøring av kroppens egne smertedempende stoffer også kjent som endorfiner! Dette fører igjen til avspenning i kapilærene og bedre blodgjennomstrømming.